15.5.2017 VJJ-OtaKoppi 2-0 (9-8,13-1)

KAUDEN AVAUS OLI JUURI SELLAINEN KUIN SEN PITI OLLA

(15.5.2017 VJJ-OtaKoppi 9-8,13-1)

 

Kauden avaus oli sekava ja täynnä yllättäviä onnistumisia sekä epäonnistumisia, eli juuri sellainen kuin sen olettaisi olevan. Tietenkin kosolti merkkivirheitä, kiinnottovirheitä sekä pompotteluja ja totta kai huteja, kaikkea sellaista mistä hyvä viihde koostuu. 

3min ennen peliä kapteeniksi jatkokaudelle valittu Partanen teki työtä käskettyä ja otti siinä sivussa hutunkeitosta voiton joka tarkoitti VJJ:n aloittava sisävuorolla. Kauden ensimmäinen sisävuoro olikin siihen mennessä parasta ja tauluun saatiin kolme juoksua kun moukarinvarsi Torri tempaisi takaa läpi 1+2 juoksun arvoisen lyönnin. Paljon huonommaksi ei jäänyt vastustaja Otaniemen Kopitaritkaan, joskin VJJ:n suotuisalla avustuksella. Taululla siis ensimmäisen vuoron jälkeen tilanne 3-3. Kentälle oli kotijoukkueen iloksi kerääntynyt isohko joukko yleisöä jolle piti antaa viihdettä koko rahan edestä ja näin VJJ päästi vierasjoukkueen kahden vuoroparin jälkeen 4-8 johtoon. Siinä vaiheessa oli aika alkaa kirimään etumatkaa umpeen, joten VJJ päätti ensiksi pelaajien voimin lyödä toisten selkään puukot, vääntää kunnolla ja sitten tehdä hienosäätö kokoonpanoon. Tämä perinteinen konsti toimi mallikkaasti ja lopulta Partasen ja Ahvenkosken onnistumisilla saatiin numerot tasoitettua 8-8. Sitten astui esiin ikuiseksi lupaukseksikin kehuttu E Alonen. Hän päätti tehdä omat ratkaisunsa ja edetä suoraan kakkoselta kotiin, ei haitannut, että tässä ajassa vaatemallisto Tikkurilan Prismassa ehti vaihtua kolmesti, mutta vierasjoukkue hämmentyi koko touhusta niin kovasti, etteivät saaneet palloa millään heitettyä suoraan tai otettua kiinni. Näin Eetu tuuletti kotipesässä voittojuoksua ja tasoittelee varmaan pulssia vieläkin. Tämän jälkeen VJJ tervasi räpylänsä niin tiukaksi, ettei Otaniemen Kopsulaiset saaneet enää yhtään juoksua taululle aikaiseksi. 

Tauolla otettiin puukot pois selistä ja alkoi toisten sinnikkyyden ja voitonkulttuurin kehuminen, paljon huonommalla pelillä harvoin on pistettä maakuntasarjassa saatu. 

Toinen jakso oli sitten "yhtä maalia" kuten joissain pallopeleissä tavataan sanoa. Vastustajan puhti taisi mennä lopullisesti ensimmäisen jakson lopussa kun selvä johtoasema vaihtui kitkerään juoksun tappioon, sillä toisella jaksolla tuntui puukot menevän vastustajalla toistensa selkään. Peräkkäisiä onnistumisia ei kahta enempää tullut ja niitäkään ei kovin montaa. Kotijoukkue VJJ laajensi onnistumisrintamaansa, mutta kyllähän lekavasaranvarsi Torri edelleen näytti miten palloa uitetaan pusikkoon. Toisen jakson oleellinen anti oli tuulen muuttaminen ilman jo koleaksi. Sellaiseksi johon ollaan totuttu, pettymys kun oli suuri ennen pelin alkua kun taivaalta ei tippunutkaan räntää. 

VJJ:n kokoonpanossa nähtiin pitkästä aikaa uutta verta kun joukkueeseen tälle kaudelle liittyneet Petteri Kauppila, Anton Helanne sekä Helmer Voigt pääsivät heti avaukseen näyttämään osaamistaan. Valtteri Kotiranta sekä Miika Kreivi vielä odottelevat sopivampaa ajankohtaa ensiesiintymiselleen.

Kokoonpano ja tilastot:

Harhaheitoilla: 1

1. Kauppila Petteri S     0+0/4

2. Alonen Ville 1v         0+0/3

3. Partanen Lasse L       1+2/3

4. Torri Janne              1+6/3

5. Jäkärä Jesse             0+2/0

6. Alonen Eetu             0+4/1

7. Ala-Korpi Matias        0+0/1

8. Voigt Heimer            0+0/2

9. Mikkonen Kimmo      0+0/1

10. Ahvenkoski Markus  0+6/2

11. Helanne Anton       0+0/2

PJ. Yli-Uotila Juha

 

-Keyo-