19.5.2017 Lahti-VJJ 0-1 (5-5,7-9)

 

LAHTI SUOMEN SIKAKO

19.5.2017 Lahti-VJJ 0-1 (5-5,7-9)

Kun kaupunki on kerran saanut maineen sitä on vaikea karistaa pois. VJJ ajoi mökkiläisten kanssa kilpaa moottoritietä pitkin viettämään perjantai-iltaa Suomen Chicagoon. Keli oli sopivan viileä mittarin näyttäessä hellelukemia ja tuulen ollessa tyyni. Kisapuiston parkkipaikan remontti ei haitannut, kuten ei myöskään vapauden riemua kentän laitamalla viettämässä ollut nuorisokaan.

Ensimmäisellä jaksolla peli oli tarkkaa molemmin puolin. Kotijoukkue toki karkasi 3-1 johtoon ensimmäisessä vuorossa. Kierot lukkarit yrittivät parhaansa mukaan huijata pelaajia, tuomareita sekä yleisöä siinä myös onnistuen, sillä tuomiot ja hurraa-huudot katsomosta vaihtuivat joka syötöllä. VJJ:n sisäpeli ei yltänyt huippuunsa, mutta kierrosta saatiin lyödä joka vuorossa tasaisesti. VJJ:n viimeiselle sisävuorolle tultaessa oli kirittävää tilanteessa 5-2. Tällöin päättii pitkä poika siipisääri Mikko Kimmonen astua esiin ja täräyttää maakuntasarjauransa ensimmäisen kunnarin takatilanteesta. Seurauksena kolme juoksua ja tilanne 5-5. Valitettavasti VJJ ei päässyt yrittämään Mikkosta kotiin kovinkaan monta kertaa ennen kolmannen palon syntyä ja näin jaksovoitto jäi haaveeksi.

Toisella jaksolla peli alkoi samoissa merkeissä kuin ensimmäinenkin. Tasatahtia mentiin kolmanteen vuoroon saakka. Sillä erotuksella, että raitapaitojen kanssa oli paljon enemmän keskusteltavaa. Mutta onhan se aina mukavaa jutustella niitä näitä kun ei me suomalaiset muuten juuri sellaista harrasteta. Kolmannessa sisävuorossa VJJ karkasi 1-9 johtoon. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla mutta koko pelin läpi vakuuttavasti esiintynyt jokeri Panttila löi ensitahdit. Kotijoukkue kiri vielä useamman hienon läpilyönnin seurauksena parin juoksun päähän mutta tilanne oli hallussa. Näin makeat kaksi vieraspistettä VJJ:n taskuun ja voitolla yöhön!

 

KOKOONPANO JA TILASTOT:

Harhaheitolla: 1

 

1 Kauppila Petteri S 0+0/1
2 Itkonen Pekka 1v 0+0/5
3 Alonen Ville 2p 0+1/3
4 Ahvenkoski Markus L 0+2/1
5 Jäkärä Jesse 2k 0+0/0
6 Voigt Helmer 3p 0+1/1
7 Mikkonen Kimmo 3k 1+4/1
8 Ala-Korpi Matias 2v 0+0/0
9 Alonen Eetu 3v 0+1/1
10 Panttila Joakim 0+2/1
11 Kotiranta Valtteri 0+1/0
PJ Yli-Uotila Juha