22.5 VJJ- Tahko 3 1-2 (4-0,1-2;1-1;3-4)

Maanantai 22.5.2017

 

Rakas päiväkirja

 

Olihan taas viikonloppu. Perjantain Lahden pelin jälkeen lähdin Keken kanssa ”voitolla yöhön” taktiikkaa noudattaen jonnekin vetten äärelle jälkianalysoimaan peliä. Puheet muuttuivat yllättävän nopeasti koskemaan politiikkaa ja naisia. Lauantaina olin Kalliossa kiertelemässä pubeja jossa törmäsin monenmoisiin ihmisiin. Muistelisin että sain jonkun lupautumaan tulla katsomaan meidän peliä Hyvinkäätä vastaan, mutta uskon etten nähnyt häntä katsomossa. Ehkä ilma oli liian kuuma hänelle.

Sunnuntaina kun piti olla valmistavat treenit tätä päivää varten, mutta Nimenhuudossa oli 9 miestä ilmoittanut olevansa estyneitä eikä kukaan ilmoittanut pääsevänsä. Kesäviikonloput tuntuvat imevän meidän joukkueesta parhaimman terän pois. On nurmikonleikkuuta ja muita pihatöitä unohtamatta tietysti käsitöitä joka on meidän joukkueessa nyt hyvässä nosteessa.

Tänään pois olikin sitten Lasse Partanen- Häämatkalla Miamissa tai jossain Trumpin muurien sisällä kuitenkin. Kuulemma jossain lihavien risteilyllä näkee nälkää ja pikkupiruja tms.

Janne Torri – Tuskin mitään kunnon syytä olla pois. Mutta kyseessä jo parhaat päivänsä nähnyt henkisesti epävakaa mies. Ymmärrän tuskan pelata nuorta Hyvinkään joukkuetta vastaan.

Markus Ahvenkoski – Sanoi olevansa jotain työsopimusta kirjoittamassa, mutta kuka sitä oikeasti uskoo. Ei siitä ole kuin pesäpalloilijaksi ruokapalkalla. Tässä taloustilanteessa ei häntä kukaan palkkaisi.

Sakari Rokkanen – Kuulemma kiireitä jossain eduskunnan aputehtävissä tai jotain valtuustokokouksia. Itse en usko sanakaan mitä hän sanoo, kuitenkin Kokoomuspoliitikko. Eikö ne aina vähän vedätä ja hymyile päälle. Niitä ei voi edes puukottaa takin selkäpuolelle kun kääntävät takkiaan jatkuvasti.

Anton Helanne – Nuori mies… Joku puhu jostain kouluhommista, mutta luulen että mopot ja naiset alkaneet kiinnostaa sen verran ettei jaksa meitä katsella. Anton on sen ikäinen että puolella meidän joukkueesta voisi olla hänen ikäinen poika…. *mietittäväksi: Olemmeko vastuussa nuorten pelaajien henkisestä kehityksestä terveeksi aikuiseksi?!?

Heimer Voigt – Vähäsanainen. Kuka tietää missä menee ja mitä tekee. Saattaa olla koulussa, ulkomailla, piilossa tai kipee. En tiedä onko noin nuoret kyllä kipeitä tai koulussa. Tuskinpa.

Teemu Vättö – Katkonut kylkiluunsa katsomossa Amerikan yhdysvalloissa. Kuulemma joku rojahti päälle ja iskeytyi tuoliin. Mutta luulen kännissä koheltaneen penkkiriveillä matkiessaan cheerleadereita. Mutta Teemu kävi kuitenkin tuuraamassa vuoroparin verran että saatiin meidän Eetu töistä paikalle. Suurta ansaitsematonta luottamusta saa osakseen meidän joukkueessa.

Miika Kreivi – Aloitti kauden hienosti voittamalla pesisgolfin mestaruuden yhdessä Jesse Jäkärän kanssa. Mutta sitten on mies kadonnut maanpäältä täysin. Flunssaa on valitellut, mutta luulenpa vaan jännityksen pitävän miehen peiton alla sikiöasennossa. Toivottavasti vaimo silittelee jotta saadaan Kreivi pelikentillekkin asti.

 

 

Joo, se peli. Meitä oli yhdeksän. Toteutumattomia lupauksia joukkueellinen vastaan joukkueellinen toteutuvia lupauksia. Meitä oli kolme vähemmän, mutta nopealla silmäilyllä meidän joukkueella oli noin kolme kertaa enemmän massaa sekä ikää.

Pelihän alkoi todella kivasti kun pätkittiin siihen ekaan vuoropariin heti kolme juoksua ja seuraavalla vielä yksi. Vastustaja ei juoksuja ekaan jaksoon saanutkaan eikä me sitten enempää viitsitty tehdä. Oli niin kuuma ja kaikkee.

Tokalla jaksolla alkoikin sellainen kylmä tuuli puhaltamaan jostain idästä tai koilisesta. Nuoria Hyvinkääläisiä se ei niin paljoa haitannut kuin meitä vanhempaa kaartia. Viimeisellä vuoroparilla vielä tasoitettiin 1-1, mutta tekivät pikkupirut vielä yhden juoksun siihen jakson loppuun. Kyllä syletti.

Supervuoro oli takkuisaa kun ei meitä käynyt kuin kuusi lyömässä, mutta saatiin väkisin painettua yksi juoksu.  Muttei se riittänyt.

Kotarissa tehtailtiin kolme juoksua, mutta taas ne pikkuset pusersi tasoihin. Toisessa kotarissa meidän paukut sitten loppuikin ja silmissä kiilsi takkatuli sekä lohduttavat vaimot. Ei saatu mittään ja Hyvinkään veljet teki ekalla lyönnillä sen voittoon tarvittavan juoksun.

Pitkät pelit ei oikein sovi meille. Peruskuntokaudella haettu enemmän henkistä ja psyykkistä kestävyyttä kuin fyysistä. Ja toisen jakson kolea ilma teki myös tehtävänsä. Missähän mun lenkkikengät on?

Mutta mun mielestä me kuitenkin voitettiin kun me tehtiin enemmän juoksuja ku ne. Yleisö kävi kiittelemässä pelin jälkeen tiukasta ja viihdyttävästä pelistä. Ja mun mielestä siellä oli jotain naisiakin katsomassa. Ehkä meitä siks vähän jännitti eikä varsinkaan Torri tohtinut tulla pelaamaan ollenkaan.

Onkohan kukaan nähnyt Markus Wileniä? Pelkään pahinta ja luulen että joku perhe-eläin pitää häntä vankina. Näyttelin Markuksen kuvaa toreilla ja turuilla Uudellamaalla, mutta sain osakseni vain pelokkaita katseita.

 

1. Petteri Kauppila     0+1/1

2. Pekka Itkonen       0+0/2

3. Ville Alonen           0+0/1

4. Joakim Panttila      0+1/0

5. Jesse Jäkärä         0+2/0

6. Valtteri Kotiranta   0+1/0

7. Kimmo Mikkonen   0+0/0

8. Matias Ala-Korpi    0+0/1

9. Teemu Vättö/Eetu Alonen   0+0/0

pj Juha Yli-Uotila