28.5.2017 KiPe06 - VJJ 2-1 (10-1,1-6,8-4s)

28.5.2017 KiPe06-VJJ 2-1 (10-1,1-6,8-4s)

 

PELISSÄ TAVOITTEEN PUOLESSA VÄLISSÄ

 

VJJ suuntasi aurinkoisena sunnuntaipäivänä kohti pohjoista pelaamaan kauden toisen vieraspelinsä Järvenpäähän. Toiveet oli pilvissä kun ensimmäinen vieraspeli oli päättynyt voittoon. Kuinka nopeasti haaveet voikaan ampua alas. VJJ:n tavoite on peleissä tarjota muistorikasta pesäpalloa vähillä loukkaantumisilla. Järvenpäässä tavoite toteutui puoliksi. Peli oli muistorikasta mutta loukkaantumisilta ei säästytty.

Vakiolukkari ja -kapteeni Partasen ollessa edelleen hunajakuussa Miamissa tuurasi Torri Partasta hutunkeitossa ja Mikkonen jatkoi tuuraamista lautasella. Torri nappasi hutunkeitosta voiton ja näin VJJ suuntasi sisävuoroon. VJJ:lla oli suuria vaikeuksia tilanteen luomisessa, peräkkäisiä onnistumisia tuli kovin vähän. Silti kierros saatiin lyötyä täyteen. Kotijoukkue KiPe teki omassa vuorossaan kaksi. Toisen vuoroparin jälkeen tilanne oli tiukasti 3-1 kotijoukkueelle, peli oli näennäisesti tasaista. Kun peli ei kulje, suunnataan vimma usein tuomareiden virheitä kohtaan. Niitä ei tarvinnut odotella kauan. VJJ:ltä evättiin kaksi juoksua ja se lannisti lopullisesti pyristelyn ensimmäisellä jaksolla. Kolmannessa sisävuorossa kotijoukkueen ikiliikkuja Hyvönen tempaisi lopullisen naulan arkkuun takomalla kakkosluukusta 1+3 arvoisen lyönnin ja tuomalla hetken päästä harhaheitolla tilanteeksi 10-1. Viimeisessä sisävuorossaan VJJ yritti taistella, mutta peräkkäiset onnistumiset antoivat edelleen odottaa itseään.

Tauolla VJJ tuuraava PJ Ahvenkoski ei tehnyt muutoksia vaan luotti, vastoin yleistä VJJ:n tapaa, jo vuorokausia aikaisemmin tekemäänsä kokoonpanoon ja järjestykseen. Kotijoukkue siirtyi ensimmäisen vuoroparin jälkeen 1-0 johtoon. Sitten tuli se yksi vuoropari jolloin VJJ sai niitä PJ:n peräänkuuluttamia peräkkäisiä onnistumisia ja takoi taululle viisi juoksua kerralla. Kolmannessa vuorossa VJJ lisäsi johtoaan vielä juoksulla, eikä kotijoukkue saanut kunnon kirivaihdetta päälle vaan taisi keskittyä jo laittamaan takin vetoketjua kiinni jatkovuoroihin. Onneksi on jaksopeli, tokaisi katsomosta, VJJ:n paidasta loppuelämän sairaslomalla oleva Pyrrö. Toisen jakson puolessa välissä VJJ pakotettiin luopumaan tavoitteestaan kun tulokas Kotiranta onnistui loukkaamaan ulkovuorossa kätensä siihen kuntoon, että Helanne meni loppupeliksi tuuraamaan kopparin tontille.

Supervuorossa kotijoukkue olikin sitten saanut ne takin napit kunnolla kiinni ja nähtiin sellainen pyörremyrsky sisäpelissä, että VJJ:n pelaajat alkoivat jo, ainakin salaa, haaveilemaan pääsystä kapteeni Partasen perässä rauhallisimmille vesille. Harvoin jos koskaan on PJ Ahvenkoski ollut mukana ottelussa jossa supervuorossa tehdään yhteensä 12 juoksua. Tilastollisesti arvioiden voisi ajatella, että neljällä tehdyllä juoksulla supervuorossa voitetaan yli yhdeksän kertaa kymmenestä. Toki VJJ:n oli näennäistä kun kotijoukkueella oli varaa heitelläkin ison etumatkansa turvin numeroita tasaisimmiksi. Ei kovin hyvä peli VJJ:ltä, mutta kunnia kotijoukkueelle. Mutta VJJ:lla ei vielä tällä kaudella peliä etteikö vähintään yksi piste ole voitettu.

KOKOONPANO JA TILASTOT:

Vapailla: 1     Harhaheitoilla: 2

1 Kauppila Petteri S 0+0/2
2 Itkonen Pekka 1v 1+1/2
3 Alonen Ville 2p 0+0/2
4 Torri Janne 3p © 0+0/2
5 Kreivi Miika 3k 0+2/1
6 Kotiranta Valtteri 2k 0+0/0
7 Mikkonen Kimmo L 0+1/1
8 Ala-Korpi Matias 2v 0+0/0
9 Alonen Eetu 3v 0+1/0
10 Panttila Joakim  0+0/0
11 Helanne Anton 0+1/1
12 Jäkärä Jesse 0+1/0
PJ Ahvenkoski Markus