7.6.2017 Tahko III - VJJ 2-1 (9-2,6-7,3-3,3-2)

7.6.2017 Tahko III - VJJ 2-1 (9-2,6-7,3-3,3-2)

 

NUORTA INNOKKUUTTA JA KOKENUTTA PELINJOHTAMISTA

 

VJJ matkasi helteisenä keskiviikkona ulkomaille Sveitsiin, tarkemmin sanottuna Hyvinkään Sveitsiin. Pelaajat tarkistivat rokotusten sekä passien voimassaolon ja lähti kiitolaukkaa moottoritietä pitkin arkiseen vieraspeliin. Peli oli kaikkea muuta kuin arkinen. Tapahtumia oli runsaslukuiselle yleisölle riittämiin.

Etukäteen tiedettiin, että vastustaja tulee olemaan täynnä nuoria pelaajanalkuja joilla riittää innokkuutta ja vauhtia. Lämmittelyssä kävi selväksi, että vastapainoksi vastustaja oli hankkinut viuhkan varteen kokenutta verta kun P Virtanen tulisi ohjailemaan kotijoukkueen tekemisiä.

Ensimmäisellä jaksolla VJJ:llä ei ollut mitään mahdollisuuksia. Kotijoukkue käytti kaikkia omia aseitaan hienosti hyväkseen ja lisäksi piti VJJ sisäpeliä pilkkanaan. Vikkeläkinttuiset Tahkolaiset höntyilivät välillä turhankin innokkaasti pesältä toiselle mutta kuten vanha sanontakin kuuluu: "hyvästä etenijästä pitää tulla kärpänen vähintään kolme neljä kertaa kesässä". VJJ:n ainoa ilonpilkahdus oli lautasella hienosti pelannut kapteeni Partanen joka myös löi joukkueen molemmat juoksut ensimmäisellä jaksolla.

Mutta pesäpallo on jaksopeli. VJJ päätti kasata rivinsä tauolla ja kotijoukkueen nuoret varsat ehkä lähtivät hiukan takki auki toiselle jaksolle. Toisella jaksolla VJJ vei peliä alusta alkaen ja liekö se syönyt Tahkolaisten moraalia. Maisema ei vaihtunut nuorilla miehillä kuin ulkopelissä kun etenkin kakkopuolelle VJJ pommitti kerta toisensa jälkeen läpilyöntiä toisensa perään. Kunnari tehtailun aloitti J Jäkärä ja sitten J Panttila tyhjensi pajatson ajolähtötilanteessa. Kotijoukkue heräili hiljalleen takaa-ajoon ja pistikin pelin vielä jännäksi mutta tällä kertaa VJJ kesti.

Kotijoukkue Tahko oli voittanut hutunkeiton ja näin VJJ aloitti supervuoron. Toisella jaksolla pelinsä löytänyt VJJ jatkoi Superin sisäpelissä siitä mihin toisella jaksolla jäi. Kolme lyötyä juoksua on yhteen vuoroon paljon. J Jäkärä pisti pari malliksi sisään. Pelinjohtaja Ahvenkoski myhäili hiljalleen tässä vaiheessa, olisiko nuorten miesten niska taittunut jo ? Ei lainkaan, kokenut kehäkettu Virtanen valoi uskoa junnuihin ja niin tasoittavalla vuorolla kotijoukkue onnistui tekemään myöskin kolme juoksua. Mainittakoon tässä vaiheessa, että toinen syntynyt juoksu oli selkeä metrin palo kotipesään, mutta mikä peli se semmoinen on jossa VJJ vastaan ei vihelletä tuomioita ?

Kotiutuslyöntikisassa PJ Ahvenkoski piirsi hiekkaan askelmerkit ja numerot. VJJ aloitti ja sai aikaan kaksi juoksua, onnistujina J Panttila sekä J Torri. Tahkolaiset astelivat itsevarmoina omaan vuoroonsa kaarella, mutta tiukkaa teki heilläkin. Tahkolaisten viimeisen parin tullessa vuoroon oli tilanne 2-2. Ottelu sai arvoisensa päätöksen kun vierasjoukkueen viimeinen lyönti osoittautui surraksi joka hiljalleen leijaili VJJ:n kakkosvahdin selän taakse ja ratkaisi lisäpisteen Takon hyväksi.

Tässä vaiheessa tuuraava PJ Ahvenkoski totesi, että VJJ on kahdessa edellisessä pelaamassaan supervuorossa tehnyt neljä sekä kolme juoksua mutta ei ole kumpaistakaan voittanut. Mielenkiintoinen tilasto sekin.

Kokoonpano ja tilastot:

1 Itkonen Pekka 1v 0+0/1
2 Mikkonen Kimmo 3k 0+0/1
3 Partanen Lasse L 0+2/2
4 Torri Janne 3p 0+1/1
5 Panttila Joakim 2v 1+4/1
6 Voigt Heimer 2p 0+1/2
7 Alonen Ville S 0+0/2
8 Jäkärä Jesse 2k 1+2/2
9 Alonen Eetu 3v 0+0/0
10 Ala-Korpi Matias 0+0/0
11 Helanne Anton 0+0/0
12 Ahvenkoski Markus   0+0/0
PJ Ahvenkoski Markus    

Keke